Smažená rýže s garnáty a chilli zavařeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Garnát obecný
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 115.9 mg
  • Draslík 209 mg
  • Vláknina 1718.5 mg
  • Vitamín A 1718.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupeme a očistíme garnáty. Nařízneme je proto na hřbetě (hlavu ani ocas naodstraňujeme).

  • 2

    V pánvi wok rozpálíme olej a na středně silném ohni osmažíme na jemno nasekaný česnek do růžova. Přidáme chilli zavařeninu a dále restujeme, až začne vonět. Vložíme garnáty, za stálého míchání smažíme asi 2 minuty, zrůžoví, poté přisypeme vařenou jasmínovou rýži (kterou jsme přes noc uložili do chladničky), cukr a přilijeme světlou sójovou omáčku. Smažíme za stálého míchání 3 - 4 minuty. Přidáme na proužky pokrájenou chilli papričku bez jadérek a nakrájené kroužky cibulky, vše promícháme, dle potřeby dokořeníme.

  • 3

    Směs naložíme na talíř, posypeme mletým bílým pepřem a lístky koriandru.

Komentáře k receptu