Rýže smažená s garnáty
Suroviny
- 125 g Žampiony čerstvé
 - 250 g Garnát obecný
 - 200 g Vodní kaštany v nálevu
 - 300 g Rýže dlouhozrnná
 - 700 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Sardelová pasta
 - 2 polévková lžíce Řeřicha
 - 1.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 872 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 251.4 mg
 - Draslík 368.2 mg
 - Vláknina 4262.3 mg
 - Vitamín A 4262.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vařící osolené vodě uvaříme rýži a udržujeme ji teplou.
 - 
                                2
Každé vejce rozšleháme zvlášť se dvěma lžičkami studené vody, solí a pepřem. Rozpálíme ve woku 2 lžíce oleje. Přilijeme první vejce, necháme jej v klidu smažit, dokud neztuhne. Vyndáme omeletu na prkénko a zopakujeme s druhým vejcem. Poté omelety nakrájíme na čtverce o straně 3 cm.
 - 
                                3
Zbylý olej rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájené jarní cibulky a česnek a minutu smažíme. Přidáme pokrájené žampiony a dvě minuty smažíme. Vmícháme sardelovou a ústřicovou omáčku, přidáme vodní kaštany, sůl, pepř a garnáty a vše povaříme 2 minuty.
 - 
                                4
Vmícháme vařenou rýži a minutu smažíme. Přidáme řeřichu a čtverečky omelety a smažíme 2 minuty. Ihned podáváme.