Miniaturní thajské lilky smažené s cherry rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Zázvor celý
  • 150 g Rajčata Cherry
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 12 ks Thajský lilek
  • 2 hrst Bazalka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Cukr palmový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový tmavý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 447.6 mg
  • Vláknina 1325.5 mg
  • Vitamín A 1325.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky rozkrojíme na polovinu, vhodíme je do misky s 1 lžičkou rybí omáčky. Do pánve Wok nalijeme asi 8 cm vody a dovedeme k varu. Naskládáme lilky do bambusového pařáku a umístíme pařák nad vroucí vodou tak, abychom tam mohli lilky v páře asi 15 minut dusit.

  • 2

    V pánvi Wok rozpálíme olej a 15 sekund na něm smažíme nasekaný lusk chilli papričky, na tenké plátky nakrájený kořen zázvoru, šalotky na tenko nakrájené a nasekaný česnek. Přidáme lilky, celá cherry rajčata a poctivě a opatrně mícháme. Přilijeme tmavý ocet, zbylou rybí omáčku a přidáme cukr. Dusíme 2-3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.

  • 3

    Nakonec vmícháme bazalkové lístky, dokořeníme a podáváme.

Komentáře k receptu