Dip z makrely
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 375 g
 - Sodík 168 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 112.5 mg
 - Draslík 536.4 mg
 - Vláknina 9884 mg
 - Vitamín A 9884 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 191.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve připravíme česnek: dáme asi na 30 minut celou paličku česneku do trouby péct asi na 180 stupňů Celsia. Pak necháme česnek zchladnout.
 - 
                                2
Zatímco pečeme česnek, připravíme čerstvou zeleninu, kterou budeme do dipu namáčet. Mrkev i řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na špalíčky, omyjeme a necháme v ledničce.
 - 
                                3
Nyní připravíme dip: Ponorným šlehačem nebo mixérem ušleháme hladkou pomazánku z makrely (bez kostí a kůže),tvarohu, olivového oleje a upečeného a slupek zbaveného česneku.
 - 
                                4
V závěru dochutíme solí a vmícháme jemně nakrájenou jarní cibulku.
 - 
                                5
Dip položíme do misek a posypeme řeřichou. K tomu podáváme čerstvou zeleninu na namáčení.