Lilkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Olej olivový
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 261.7 mg
  • Vláknina 5464.8 mg
  • Vitamín A 5464.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky nakrájíme na plátky, na rozpáleném oleji orestujeme, poté vyjmeme a necháme okapat, nejlépe na papírové utěrce. Ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    V misce nastrouháme nahrubo loupaná rajčata a najemno česnek. Přidáme lilek, jemně nasekanou petrželku - nať, promícháme a trochu pomačkáme. Celou směs ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

  • 3

    Vše necháme vychladnout.

Komentáře k receptu