Lilkový salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 63 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 261.7 mg
- Vláknina 5464.8 mg
- Vitamín A 5464.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté lilky nakrájíme na plátky, na rozpáleném oleji orestujeme, poté vyjmeme a necháme okapat, nejlépe na papírové utěrce. Ochutíme solí a pepřem. 
- 
                                2V misce nastrouháme nahrubo loupaná rajčata a najemno česnek. Přidáme lilek, jemně nasekanou petrželku - nať, promícháme a trochu pomačkáme. Celou směs ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. 
- 
                                3Vše necháme vychladnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        