Lilkový salát s černými olivami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 32 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 781.3 mg
- Vláknina 21671.2 mg
- Vitamín A 21671.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté a osušené celé lilky dáme na pekáč a pečeme je při 175°C. 
- 
                                2Lilky jsou upečené, když je slupka téměř černá. 
- 
                                3Teplé lilky oloupeme a v hluboké míse vidličkou rozmačkáme na kaši. 
- 
                                4Přidáme k nim utřený česnek, velmi drobně pokrájenou cibuli a spařená oloupaná rajčata, která jsme pokrájeli na malé kostičky. 
- 
                                5Ještě přilijeme ocet, olej, osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši. 
- 
                                6Lilkový salát servírujeme tak, že každou porci rozetřeme po talíři a dokola ozdobíme černými olivami a paprikou různé barvy, pokrájenou na kolečka. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        