Lilkový salát s černými olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Česnek
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 dl Olej olivový
  • 0.25 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 781.3 mg
  • Vláknina 21671.2 mg
  • Vitamín A 21671.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené celé lilky dáme na pekáč a pečeme je při 175°C.

  • 2

    Lilky jsou upečené, když je slupka téměř černá.

  • 3

    Teplé lilky oloupeme a v hluboké míse vidličkou rozmačkáme na kaši.

  • 4

    Přidáme k nim utřený česnek, velmi drobně pokrájenou cibuli a spařená oloupaná rajčata, která jsme pokrájeli na malé kostičky.

  • 5

    Ještě přilijeme ocet, olej, osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši.

  • 6

    Lilkový salát servírujeme tak, že každou porci rozetřeme po talíři a dokola ozdobíme černými olivami a paprikou různé barvy, pokrájenou na kolečka.

Komentáře k receptu