Krůtí prsa na pomerančích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kardamom
  • 2 šálek Pomerančová šťáva
  • 1 hrnek Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 0.34 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 108.3 mg
  • Draslík 966.5 mg
  • Vláknina 6419 mg
  • Vitamín A 6419 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si v kastrolu na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přisypeme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme balzamikový ocet, horkou vodu, šťávu ze dvou pomerančů, drcené hřebíčky, zázvor, špetku kardamomu a soli. Povaříme a ztlumíme oheň.

  • 2

    Na jiné pánvi na trošce oleje osmahneme krůtí steaky z obou stran, každé 3-4 minuty. Potom je naložíme do pomerančového vývaru a dusíme tak dlouho, až se šťáva odpaří a má omáčkovou konzistenci. Dle chuti pomerančů můžeme omáčku dosladit, nebo dokyselit citronem.

  • 3

    Jeden dobře omytý pomeranč nakrájíme na kolečka, kterými poklademe maso, přidáme sekaný koriandr a necháme 5 minut odstát.

Komentáře k receptu