Čokoládový koláč s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cukr moučkový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr krupice
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 124.1 mg
  • Draslík 164.6 mg
  • Vláknina 4280 mg
  • Vitamín A 4280 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve rozšleháme v míse vejce. Poté přimícháme cukr, mísu dáme do vodní lázně a při nízké teplotě směs mícháme asi 10minut metličkou, dokud nezhoustne. Vyjmeme z vody a odstavíme.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 210C.

  • 3

    Do směsi vajec a cukru přidáme postupně nahrubo nastrouhanou čokoládu, smetanu ke šlehání, mouku a nakonec dolijeme rum.

  • 4

    Hotovou směs nalijeme do rozvírací formy vyložené pečícím papírem potřeným máslem. Pečeme asi 30minut, ihned po vyjmutí z trouby formu rozevřeme a koláč necháme vychladnout.

  • 5

    Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, můžeme dozdobit kopečky šlehačky.

Komentáře k receptu