Telecí řízky smažené v sýrovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.23 šálek Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 190.7 mg
  • Draslík 398.1 mg
  • Vláknina 756 mg
  • Vitamín A 756 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, lehce naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme.

  • 2

    Vejce rozšleháme se špetkou soli, mlékem, potom vmícháme mouku a nastrouhaný sýr. Pokud je těstíčko příliš řídké, přisypeme trochu strouhanky.

  • 3

    Připravené řízky namočíme do těstíčka, ihned vložíme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje. Maso smažíme po obou stranách do růžova, bez prodlení podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené nebo pečené brambory a zeleninový salát.

Komentáře k receptu