Zbojnická hovězí pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Česnek
  • 120 g Tuk
  • 200 g Cibule
  • 150 g Slanina vepřová
  • 700 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1348 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 65.1 mg
  • Draslík 81.9 mg
  • Vláknina 1258 mg
  • Vitamín A 1258 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme a nařízneme na plát. Rozklepeme jej doširoka a potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a poklademe tenkými plátky slaniny. Maso zavineme a převážeme provázkem.

  • 2

    Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme, osmažíme na tuku dorůžova a v tomto základu opečeme připravené maso, podlijeme je vodou a pečeme (dusíme) v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme teplou vodou.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme a podlijeme vodou. Za občasného míchání provaříme.

  • 4

    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a ještě krátce provaříme.

Komentáře k receptu