Játrová paštika s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Játra drůbeží
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 5 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 213.1 mg
  • Vláknina 2521.3 mg
  • Vitamín A 2521.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme játra a osušená je nakrájíme na kostičky. Zlehka je opečeme na oleji s pěti listy šalvěje asi 3 minuty a necháme 5 minut táhnout; uvnitř by měla být játra stále růžová.

  • 2

    Polovinu vlažných jater rozmixujeme se šalvějí, přidáme máslo, koření a ochutíme. Zbylá játra nakrájíme na nudličky a rozčtvrtíme ořechy.

  • 3

    Do vhodné formy dáme játrový krém a nakrájená játra s ořechy, navrstvíme a dáme vychladnout. Před servírováním paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu