Grilované sardinky v bylinkové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 16 ks Sardinka obecná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 819 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 30.8 mg
  • Vláknina 772.3 mg
  • Vitamín A 772.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky omyjeme a naložíme do marinády připravené ze zbylých surovin. Necháme marinovat asi 30 minut.

  • 2

    Potom sardinky vyjmeme, necháme okapat, osolíme a opepříme. Ryby grilujeme na grilu nebo v troubě po každé straně 3-5 minut.

Komentáře k receptu