Grilované sardinky a rajčata s bylinkovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Fazolové lusky zelené
  • 3 kávová lžička Petržel - nať
  • 3 kávová lžička Majoránka čerstvá
  • 4 ks Sardinka obecná
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Citron
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Okurka salátová
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 4 polévková lžíce kokosový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 777.4 mg
  • Vláknina 2866 mg
  • Vitamín A 2866 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si dresink. Šalotky nasekáme na jemno a necháme je chvíli marinovat ve vinném octu. Mezitím si nasekáme majoránku i petrželku.

  • 2

    Papriku nakrájíme na tenké nudličky. Vmícháme k ní na půlkolečka nakrájenou okurku, olivový olej, rybí omáčku a citronovou šťávu. Šalotky vyjmeme z octa a spolu s bylinkami je přimícháme do salátu.

  • 3

    Fazolky povaříme 4 minuty – poté je ihned zchladíme. Po vychladnutí je přidáme k salátu.

  • 4

    Cherry rajčata přepůlíme a přidáme je do salátu.

  • 5

    Sardinky opečeme na kokosovém oleji 4 minuty z každé strany.

  • 6

    Sardinky podáváme s připraveným salátem.

Komentáře k receptu