Kapr pečený na šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Šalvěj sušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 195 mg
  • Draslík 1467.4 mg
  • Vláknina 26500 mg
  • Vitamín A 26500 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého kapra podélně rozkrojíme na poloviny. Osolíme, okořeníme drceným celým pepřem a vložíme na velkou pánev vymazanou máslem. Kousek másla položíme i na kapra, posypeme šalvějí a rychle upečeme v troubě.

  • 2

    Podáváme s vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu