Pomazánka z bažanta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1357 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 84 g
- Sodík 472 mg
- Bílkoviny 138 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 456.8 mg
- Draslík 1499 mg
- Vláknina 425 mg
- Vitamín A 425 mg
- Vitamín B6 4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěného a omytého bažanta nakrájíme na čtvrtky. 
- 
                                2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla spolu s nakrájenou slaninou. Přidáme bažanta, očištěná játra, osolíme a podlijeme vodou (nebo vývarem). Pod pokličkou dusíme vše doměkka. 
- 
                                3Měkké maso vyjmeme, vykostíme a spolu s játry umeleme. Vmícháme vydušenou šťávu, okořeníme, osolíme a zjemníme smtanou. Nakonec přidáme zbylé máslo a pomazánku dobře vyšleháme. 
- 
                                4Podáváme na krajících chleba nebo veky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        