Bruschetta s ančovičkami, barevnými rajčaty a mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Rajčata Cherry
  • 300 g Mozzarella
  • 8 krajíc Ciabatta
  • 4 ks Rajčata soudková
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Ančovičky konzervované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 988 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 68.6 mg
  • Draslík 1301.6 mg
  • Vláknina 9408.3 mg
  • Vitamín A 9408.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.2 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme mozzarellu na tenké plátky, poté nakrájíme třešňová rajčata na půlky a masitá rajčata na silné plátky a připravíme zálivku - smícháme nebo rozšleháme ocet aceto balsamico, olivový olej, sůl a pepř.

  • 2

    Po obou stranách opečeme plátky cibatty nebo jiného bílého chleba. Z jedné strany vždy potřeme česnekem, pokapeme olivovým olejem a potřeme ančovičkovou pomazánkou. Dáme na ně plátky mozzarelly a 2-3 rozpůlená třešňová rajčata. Takto připravené plátky chleba rozložíme na grilovací plech a 3-4 minuty grilujeme, dokud rajčata nezměknou. Pak je pokapeme zálivkou, posypeme lístky bazalky a dle chuti opepříme.

  • 3

    Na čtyři talíře určené k podávání předkrmu připravíme nakrájená masitá rajčata a část třešňových rajčat dvou barev, na každý z talířů položíme 2 kousky bruschetty, opečeného chleba s ančovičkami, mozzarellou a rajčaty a můžeme podávat.

Komentáře k receptu