Pivní guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí kližka
  • 3 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 127.7 mg
  • Vláknina 2777.9 mg
  • Vitamín A 2777.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a okmínujeme. Pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo.

  • 2

    K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme.

Komentáře k receptu