Pivní guláš z vepřového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sádlo škvařené
  • 600 g Vepřová plec
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 136.8 mg
  • Draslík 526.3 mg
  • Vláknina 1892.7 mg
  • Vitamín A 1892.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Oloupaný česnek prolisujeme.

  • 2

    Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Pak přidáme kousky masa a orestujeme je. Směs okořeníme, opepříme a osolíme, přilijeme pivo, promícháme a maso dusíme do měkka.

  • 4

    V malém hrnku si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku.

  • 5

    Měkké maso podlijeme vodou a guláš zahustíme jíškou. Pak do něj ještě přimícháme prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a solí a krátce ho povaříme.

Komentáře k receptu