Rillettes kančí s pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Slanina vepřová
  • 1250 g Kančí maso
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Pepř růžový celý
  • 3 polévková lžíce Gin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 561 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 277.3 mg
  • Vláknina 7656.5 mg
  • Vitamín A 7656.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolené maso s polovinou pepře vložíme do připraveného hrnce, přidáme nasekanou cibuli, bobkový list, nakrájenou slaninu a vše zalijeme vodou. Vaříme 2 - 3 hodiny, dokud maso nezměkne.

  • 2

    Poté maso vyjmeme, vykostíme a rozdělíme na menší kousky.

  • 3

    Vývar nadále vaříme až do doby, než bude jeho objem přibližně poloviční. Následně vmícháme k masu trochu ginu a lžíci pepře.

  • 4

    Hmotou nalijeme do připravené formy, aby vývar byl rovnoměrně rozložen.

  • 5

    Na závěr vložíme do chladničky a necháme ztuhnout (nejlépe do druhého dne).

Komentáře k receptu