Kuřecí kousky v kořeněné pastě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 796 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 237 mg
  • Draslík 618.3 mg
  • Vláknina 1426.3 mg
  • Vitamín A 1426.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    V míse smícháme hořčici s olejem, nasekanou petrželkou, citronovou šťávou, kari kořením, oreganem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Do mísy s připravenou pastou vsypeme kousky kuřete, směsí je obalíme a necháme 2 hodiny v chladničce uležet.

  • 3

    Potom maso osolíme a vložíme do máslem vymazaného pekáče. Na maso rozprostřeme zbylou pastu a položíme vločky másla.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut. Během pečení podle potřeby podlijeme trochou vody. Před koncem pečení posypeme maso strouhankou.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře k receptu