Kuřecí kousky v kořeněné pastě
Suroviny
- 1200 g Kuře
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 453 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 237 mg
 - Draslík 618.3 mg
 - Vláknina 1426.3 mg
 - Vitamín A 1426.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté kuře nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
V míse smícháme hořčici s olejem, nasekanou petrželkou, citronovou šťávou, kari kořením, oreganem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Do mísy s připravenou pastou vsypeme kousky kuřete, směsí je obalíme a necháme 2 hodiny v chladničce uležet.
 - 
                                3
Potom maso osolíme a vložíme do máslem vymazaného pekáče. Na maso rozprostřeme zbylou pastu a položíme vločky másla.
 - 
                                4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut. Během pečení podle potřeby podlijeme trochou vody. Před koncem pečení posypeme maso strouhankou.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.