Salát s uzenou treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Treska aljašská
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 8 ks Vejce křepelčí
  • 1 ks Rajčata
  • 16 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 219.7 mg
  • Draslík 495.1 mg
  • Vláknina 26379.8 mg
  • Vitamín A 26379.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z uzené tresky přidáme do většího hrnce s vroucí vodou, přikryjeme pokličkou a na 10 minut odstavíme. Když změknou, vyjmeme je, necháme okapat a vychladnout. Pak vybereme z masa kosti a maso rozebereme na malé kousky.

  • 2

    Metlou si v míse ušleháme olivový olej, citronovou šťávu, zakysanou smetanu, horkou vodu, pažitku, sůl a pepř a nakonec vmícháme nakrájené rajče. Křepelčí vejce vaříme v hrnci 3-4 minuty od okamžiku, kdy se voda znovu začala vařit (po 3 minutách mají mírně měkký střed a po 4 minutách jsou natvrdo). Zchladíme pod tekoucí studenou vodou a podélně nakrájíme na poloviny.

  • 3

    Na 4 trojúhelníky překrojíme krajíčky chleba. Na talíře dáme vždy nejprve trojúhelníky chleba, na které položíme salátové listy, rybí maso a křepelčí vejce. Nakonec přelijeme zálivkou, ozdobíme několika stébly pažitky, můžeme obložit klínky rajčat, plátky citronu, petrželkou a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu