Papriky smažené s česnekem a parmskou šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 8 plátek Šunka parmská
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 83 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 205.2 mg
  • Vláknina 3200.3 mg
  • Vitamín A 3200.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté papriky zbavené semeníku nakrájíme na proužky tlusté 1 cm.

  • 2

    Proužky paprik vložíme do marinády z limetkové šťávy, česneku, kaparů, rozmarýnu a oleje. Dobře promícháme, překryjeme potravinářskou folií a hodinu marinujeme. Po 20 minutách promícháme.

  • 3

    Poté papriky přecedíme a marinádu zachytíme do misky.

  • 4

    Na rozehřáté pánvi smažíme 15 minut za občasného míchání, přidáme pepř a sůl.

  • 5

    Na talíře připravíme po dvou plátcích šunky, rozdělíme papriky a přelijeme zachycenou marinádou.

Komentáře k receptu