Italské fazolové chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 275 g Lilek
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Fazole Borlotti
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Cuketa
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 414 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 655.1 mg
  • Vláknina 12000.2 mg
  • Vitamín A 12000.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájený lilek vložíme do cedníku, posolíme a necháme 20–30 minut okapat, opláchneme a ubrouskem osušíme.

  • 2

    V rozehřátém kastrolu osmažíme na oleji cibuli doměkka, přidáme žlutou a červenou papriku, lilek a smažíme 2 minuty.

  • 3

    Přilijeme vývar a rajčata, osolíme, přidáme chilli a vaříme bez pokličky 20 minut za občasného míchání.

  • 4

    Přidáme cuketu a fazole, přikryjeme a vaříme 5 minut.

  • 5

    Poté i zelené fazolky a opět přiklopené vaříme 8 minut.

Komentáře k receptu