Kuřecí stehýnka po japonsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 398.7 mg
  • Vláknina 228.5 mg
  • Vitamín A 228.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí stehna vykostíme, osolíme a mírně opepříme. Obalíme je v hladké mouce, osmahneme na pánvi na oleji a vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku přidáme cukr, sherry (nebo saké), sójovou omáčku, zázvor a vše krátce povaříme. Vložíme zpět opečená stehýnka a zvolna dusíme doměkka.

Komentáře k receptu