Francouzská bramborová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 200 g Jogurt bílý
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1348 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 202.6 mg
  • Draslík 938.3 mg
  • Vláknina 9787.8 mg
  • Vitamín A 9787.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar uvedeme do varu, přidáme nastrouhané brambory a na mírném ohni povaříme cca 10 min.

  • 2

    Poté přidáme jogurt s rozšlehaným vejcem.

  • 3

    Podle chuti přidáme sůl, pepř, majoránku a ozdobíme petželkou.

Komentáře k receptu