Volské oko na topince se slaninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 6.98 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 plátek Anglická slanina
  • 2 plátek Chléb toastový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 246 mg
  • Draslík 220.6 mg
  • Vláknina 4775.5 mg
  • Vitamín A 4775.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánev nalijeme olivový olej a smažíme na proužky nakrájenou jarní cibulku. Přidáme vejce a smažíme tak, aby byl žloutek ještě tekutý.

  • 2

    Toustový chléb opečeme v topinkovači, položíme na talíř a poklademe na plátky osmahnutou slaninou. Navrch dáme volské oko, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu