Vepřová panenka se švestkami a povidlovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Povidla švestková
  • 150 g Švestky sušené
  • 800 g Vepřová panenka
  • 300 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 1409 mg
  • Vláknina 5364.8 mg
  • Vitamín A 5364.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté vepřové panenky protkneme sušenými švestkami zbavenými pecek. Maso osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na pánvi na oleji po všech stranách. Panenky přendáme na pekáč a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.

  • 2

    Z cukru připravíme karamel, přilijeme víno a svaříme s povidly na hustší omáčku. Přidáme zbylé sušené švestky opečené na másle a dochutíme.

  • 3

    Upečené panenky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu