Špenátový salát s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Baby špenát
  • 200 g Jogurt bílý
  • 5.6 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citrony
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 13 mg
  • Draslík 1337 mg
  • Vláknina 16223.2 mg
  • Vitamín A 16223.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 343.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omyté a pokrájené listy špenátu vložíme do hrnce s rozpáleným olejem. Podlijeme vodou a dusíme. Nezapomeneme často míchat, aby se špenát nepřipálil. Měkký špenát vyjmeme z hrnce a širším nožem utřeme na prkénku do jemné konsistence. Necháme v míse vychladnout.

  • 2

    Než špenát vystydne, připravíme zálivku z jogurtu, citrónové šťávy, utřeného česneku a olivového oleje, kterou na závěr špenát přelijeme. Podáváme dobře chlazené.

Komentáře k receptu