Jogurtová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Máta
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 744 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 19.2 mg
  • Draslík 254.7 mg
  • Vláknina 71.5 mg
  • Vitamín A 71.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si světlou jíšku z mouky a lžíce másla.

  • 2

    K jíšce přidáme ušlehaný jogurt, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme 10 minut.

  • 3

    Hotovu polévku dochutíme solí a přelijeme zálivkou připravenou z jedné lžíce rozpuštěného másla, pepře a máty.

Komentáře k receptu