Indická bramborová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 230 g Brambory
  • 900 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1130 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 869.8 mg
  • Vláknina 16260.1 mg
  • Vitamín A 16260.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na zahřátém rostlinném oleji restujeme spolu s cibulí nakrájené brambory, pokud možno moučné odrůdy. Po pěti minutách přidáme kmín, špetku koriandru a opékáme ještě jednu minutu. Vše zalijeme zeleninovým vývarem, může být i z kostky.

  • 2

    Nyní přidáme chilli papričku, garam masalu a přivedeme k varu. Hrnec přiklopíme, oheň zmírníme a vaříme dalších 20 minut.

  • 3

    Když se brambory začnou rozpadat, přidáme hrášek a vaříme ještě pět minut. Stáhneme polévku z ohně, vmícháme bílý jogurt, okořeníme špetkou soli a pepře dle chuti.

  • 4

    Ihned podáváme ozdobené koriandrem.

  • 7

Komentáře k receptu