Cibulačka s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hovězí maso přední
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 100 g Chléb konzumní
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Houby sušené
  • 1 špetka Polévkové koření
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 138.2 mg
  • Draslík 401.8 mg
  • Vláknina 5490.9 mg
  • Vitamín A 5490.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hovězí maso vložíme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka.

  • 2

    Do vývaru přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, očištěnou kořenovou zeleninu, nakrájené, podušené houby a oloupaný česnek. Vše uvaříme doměkka a potom přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a okořeníme kmínem. Do polévky zašleháme celá vejce a necháme je srazit. Dochutíme polévkovým kořením a podle chuti osolíme.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme uvařené maso nakrájené na kousky a nasekanou petrželku.

  • 4

    Do každé porce vložíme na kostičky nakrájený, nasucho osmažený chléb.

Komentáře k receptu