Sázená vejce na špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 70 g Cibule
  • 40 g Tuk rostlinný
  • 500 g Baby špenát
  • 50 ml Hovězí vývar základní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 506 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 502.7 mg
  • Draslík 1347 mg
  • Vláknina 15269.5 mg
  • Vitamín A 15269.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 327.7 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát dobře omyjeme a natrháme na menší kousky. Ty potom za častého míchání podusíme v hrnci. Změklé listy utřeme na prkénku širším nožem do jemné pasty.

  • 2

    Pokrájenou cibulku osmažíme na rozehřátém másle, přidáme pastu ze špenátu a masový vývar. Nezapomínáme stále míchat, aby se špenát nepřipálil.

  • 3

    Hotový špenát servírujeme na menší talířky.

  • 4

    Poté si usmažíme na rozehřátém tuku vajíčka tak, aby bílek byl tuhé konzistence, žloutek mírně tekutý.

  • 5

    Usmažená vajíčka klademe na připravený špenát. Dosolíme a dopepříme dle libosti.

Komentáře k receptu