Berek s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 12 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 20 g Tuk rostlinný
  • 60 g Paprika červená
  • 10 g Petržel - nať
  • 60 g Rajčata
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 80.5 mg
  • Draslík 266.3 mg
  • Vláknina 4943.5 mg
  • Vitamín A 4943.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme na rozpáleném tuku zesklovatět, poté přidáme mleté maso a nadrobno pokrájenou petrželku, papriku a rajče. Směs dobře promícháme a dusíme. Necháme vystydnout.

  • 2

    Těsto vypracované z 500 g hladké mouky, 200 ml jogurtu, 1 vejce a prášku do pečiva rozválíme na cca 1 cm silný plát. Ten posypeme přichystanou masovou směsí, srolujeme, konce pečlivě založíme, aby náplň nevytekla ven.

  • 3

    Žloutkem potřenou roládu pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 35 minut.

Komentáře k receptu