Těstoviny s pikantní vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Rajčata
  • 350 g Těstoviny Rigatoni
  • 150 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 353 mg
  • Vláknina 8580.8 mg
  • Vitamín A 8580.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hlubší pánvi restujeme pokrájená rajčata. Po dvou minutách snížíme teplotu a rajčata dusíme, až jsou měkká. Ochutíme solí, pepřem a když jsou hotová, rozmixujeme je a vlijeme do čistého velkého rendlíku. Přidáme víno, pyré, které jsme v mixeru připravili ze sušených rajčat, drobně posekaný česnek a chilli papričky vcelku. Směs vaříme na mírném plameni, až omáčka zhoustne.

  • 2

    V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme je a v míse je držíme teplé.

  • 3

    Když je omáčka hotová, vyjmeme papričky, případně dochutíme. Pokud bychom chtěli mít omáčku velmi ostrou, můžeme do ní vložit část pokrájených papriček. Do omáčky vmícháme dvě lžíce drobně posekané petrželové nati.

  • 4

    Těstoviny v míse přelijeme omáčkou, dobře promícháme, vsypeme zbylou petrželovou nať, ozdobíme hoblinkami sýra a hned podáváme.

Komentáře k receptu