Telecí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelenina kořenová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Telecí hlava
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 198.5 mg
  • Draslík 60.5 mg
  • Vláknina 2354.3 mg
  • Vitamín A 2354.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou telecí hlavu vaříme spolu s očištěnou kořenovou zeleninou a bobkovým listem. Měkké maso obereme a nadrobno nakrájíme.

  • 2

    Polévku přecedíme a zahustíme světlou jíškou připravenou ze sádla a hladké mouky. Do polévky přilijeme bílé víno a přidáme nakrájené maso a zeleninu.

  • 3

    Žemle nakrájíme na kostičky a necháme mírně oschnout v teplé troubě. Zalijeme rozšlehanými vejci a na chvíli vložíme do trouby. Podáváme jako vložku do polévky.

Komentáře k receptu