Makedonské roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 500 ml Jogurt bílý
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 103.4 mg
  • Draslík 901.7 mg
  • Vláknina 5131.5 mg
  • Vitamín A 5131.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a mírně posypeme hladkou moukou. Maso rychle opečeme po obou stranách na oleji.

  • 2

    Oloupanou cibuli umeleme a na lžíci oleje osmažíme dozlatova. K cibuli přidáme opečené roštěnky i s výpekem a opékáme je v cibuli doměkka. Potom přilijeme rozmíchaný jogurt (nebo kyselé mléko), podle chuti přisolíme a dusíme ještě 5 minut.

Komentáře k receptu