Hrachová polévka s kroupami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 50 g Cibule
  • 60 g Hrách vařený
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Krupky trhané
  • 750 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1341 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 187.8 mg
  • Draslík 222.5 mg
  • Vláknina 6397 mg
  • Vitamín A 6397 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočený hrách uvaříme a rozmixujeme. Cibuli si na drobno nakrájíme a dozlatova zpěníme na dvou lžících oleje, přidáme mouku a připravíme jíšku, vmícháme do ní nasekanou petrželku, zalijeme 0,5 l masoxového vývaru a osolíme.

  • 2

    Kroupy uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme ve studené vodě, přidáme do vroucí polévky a povaříme.

  • 3

    V šálku rozkvedláme s troškou mléka žloutek a vmícháme do polévky, ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu