Zeleninový talíř

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Brokolice
  • 16 ks Žampiony čerstvé
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Okurky
  • 8 ks Rajčata
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Květák
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 145 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 13 mg
  • Draslík 1947.4 mg
  • Vláknina 20137.4 mg
  • Vitamín A 20137.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 109.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme studenou omáčku: do zakysané smetany vmícháme směs bylinek dle chuti (mohou být i sušené) a osolíme. Omáčku necháme asi 30 minut v chladu odležet.

  • 2

    Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky nebo použijeme celá koktejlová rajčátka.

  • 3

    Servírujeme na velkém tácu, kde doprostřed umístíme hlubší misku s omáčkou a obložíme pokrájenou zeleninou.

  • 4

    Druhy zeleniny můžeme obměňovat dle sezóny a chuti, ale vždy použijeme pouze syrovou.

Komentáře k receptu