Zeleninový talíř s arašídovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Máslo arašídové
  • 100 g Fazolové výhonky
  • 125 ml Voda pitná
  • 125 ml Jogurt nízkotučný
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Salát římský
  • 0.5 ks Pekingské zelí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory rané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 436.5 mg
  • Vláknina 13817.5 mg
  • Vitamín A 13817.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze zelených fazolových lusků okrájíme špičky, oloupané mrkve nakrájíme na tenké proužky, pekingské zelí na nudličky, římský salát rozebereme na listy, salátovou okurku nakrájíme na proužky.

  • 2

    Oškrabané nové brambory uvaříme doměkka a necháme je vychladnout. Postupně, asi po minutě, krátce povaříme každý druh zeleniny zvlášť (kromě salátu a okurky). Spařenou zeleninu vyjmeme a položíme do misky s ledovou vodou.

  • 3

    Servírovací talíř obložíme listy římského salátu, na které naaranžujeme brambory a jednotlivé druhy zeleniny.

  • 4

    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s prolisovaným česnekem ji opečeme na suché teflonové pánvi doměkka. Přidáme chilli omáčku, arašídové máslo a vodu. Směs dobře promícháme a pomalu přivedeme k varu.

  • 5

    Pánev sundáme z plotny, vmícháme jogurt a opepříme. Arašídovou omáčku servírujeme ve zvláštní misce.

Komentáře k receptu