Hovězí guláš z kližky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sůl
  • 200 g Tuk
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Kmín celý
  • 10 g Česnek
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 750 g Hovězí kližka
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1201 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 310.9 mg
  • Vláknina 5365 mg
  • Vitamín A 5365 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí kližku opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a krátce ji zpěníme. Na tento základ vložíme maso a krátce je opečeme.

  • 3

    Potom přilijeme trochu teplé vody, osolíme, přidáme pepř, rajčatový protlak, kmín a třený česnek. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme teplou vodou.

  • 4

    Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, rozmícháme a za občasného míchání dusíme doměkka.

  • 5

    Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Podusíme je na zbývajícím tuku a před koncem dušení přidáme do šťávy k masu. Podle potřeby dochutíme a krátce povaříme.

Komentáře k receptu