Brambory se sardelovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Brambory vařené ve slupce
  • 3 ks Sardelové řezy
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1801 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 237.3 mg
  • Draslík 894.1 mg
  • Vláknina 10599.8 mg
  • Vitamín A 10599.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Téměř doměkka uvařené brambory oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a žloutky vyjmeme. Utřeme je se sardelovými řezy a s kouskem másla. Přidáme umíchané vnitřky z brambor, osmažené kostičky žemlí, sůl, pepř a smetanu.

  • 3

    Nádivkou naplníme vydlabané brambory, urovnáme je na máslem vymazaný pekáček a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu