Vanilkový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vanilkový lusk
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 600.8 mg
  • Draslík 49.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkové lusky podélně rozřízneme a vyškrábneme semínka. Lusky dáme do kastrůlku a společně se smetanou ke šlehání a mlékem přivedeme k varu.

  • 2

    Žloutky s cukrem utřeme doběla. Rozředíme troškou mléka a promícháme. Přilijeme do kastrůlku a zahříváme tak dlouho, dokud se krém nezačne lepit na vařečku.

  • 3

    Hotový krém procedíme, necháme vychladnout a uchováváme v lednici.

Komentáře k receptu