Zeleninový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 10 g Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 79 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 24.5 mg
  • Vláknina 3537 mg
  • Vitamín A 3537 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osamžíme na oleji dorůžova mouku, zalijeme ji za stálého míchání vodou, osolíme, přidáme zeleninu a vaříme doměkka.

  • 2

    Uvařenou zeleninu umixujeme i s vývarem. Polévku opět přivedeme do varu, odstavíme a podle chuti osolíme.

  • 3

    Krém ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu