Kuřecí rizoto na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 150 g Hrášek
  • 350 g Kuřecí prsa
  • 200 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 10 ml Omáčka sójová
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Saturejka
  • 8 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 74.7 mg
  • Draslík 816.2 mg
  • Vláknina 11256 mg
  • Vitamín A 11256 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Přidáme kari koření, sojovou omáčku a saturejku. Vše zalijeme olivovým olejem a necháme odležet.

  • 2

    Zatím si uvaříme rýži. Může být sypaná nebo v předvařených sáčcích.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Jenom lehce zpěníme a přidáme červenou papriku a kurkumu. Do pánve vyklopíme maso z misky a důkladně orestujeme. Přidáme hrášek, podlijeme vodou a dusíme 10 minut.

  • 4

    Nakonec přimícháme vařenou rýži, prohřejeme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu