Rizoto s uzeným kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 140 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rýže dušená
  • 700 g Kuřecí maso uzené
  • 60 g Gouda
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 146 g
  • Sodík 386 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 51.1 mg
  • Vláknina 7594.4 mg
  • Vitamín A 7594.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a na tenká kolečka nakrájíme dvě větší mrkve, nastrouháme sýr a nasekáme zelenou petrželku. Dále obereme a na malé proužky nakrájíme maso ze čtyř velkých uzených stehen a otevřeme malou konzervu sterilovaného hrášku.

  • 2

    V kastrole na másle podusíme plátky mrkve a když změkne, přidáme kuřecí maso a sterilovaný hrášek s polovinou nálevu. Necháme prohřát, promícháme s horkou dušenou rýží a osolíme. Pomocí sběračky namáčené v horké vodě pak vyklápíme kopečky rizota na talíře.

  • 3

    Porce rizota podáváme posypané strouhaným sýrem a ozdobené petrželkou.

Komentáře k receptu