Dýňové rizoto s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 250 g Dýně
  • 250 g Rýže Arborio
  • 200 ml Víno bílé
  • 700 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 12 ks Chřest zelený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1280 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 23.5 mg
  • Draslík 549.1 mg
  • Vláknina 6194.8 mg
  • Vitamín A 6194.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém rozpáleném hrnci osmažíme na oleji pokrájenou cibulku doměkka, přisypeme rýži a za stálého míchání smažíme. Po 3 minutách přilijeme víno a necháme provařit. Přidáme dýni, oloupanou a nakrájenou na kostičky, a tymián. Promícháme a přilijeme dvě naběračky vývaru. Vývar přidáváme po naběračkách tak, aby se předchozí vstřebat. Za 15 minut přisypeme chřest nakrájený na malé kostičky.

  • 2

    Když je rýže měkká, sundáme hrnec z plotny, přimícháme máslo, sůl, pepř a strouhaný parmezán.

Komentáře k receptu