Omáčka Mornay

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 24.7 mg
  • Draslík 6 mg
  • Vláknina 177.1 mg
  • Vitamín A 177.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na mírném ohni rozehřejeme v kastrůlku máslo, přidáme sůl, strouhaný muškátový oříšek, pepř, mletou papriku a mouku a upražíme světlou jíšku. Odstavíme a rozředíme vývarem, přidáme smetanu a zamícháme. Dáme zpět na plotnu a za stálého míchání vaříme asi minutu, přidáme strouhaný sýr a jakmile se rozpustí, odstavíme z ohně.

  • 2

    Omáčku podáváme horkou.

Komentáře k receptu