Křenová omáčka s mlékem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Křen
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 40 g Cukr krupice
  • 400 g Uzené maso vařené
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 69.5 mg
  • Vláknina 960 mg
  • Vitamín A 960 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme, osolíme a povaříme. Přidáme strouhaný křen, cukr a vaříme, než omáčka ztratí moučnou příchuť.

  • 2

    Výborně se k této omáčce hodí uzené vařené maso, které nakrájíme na plátky, vložíme do omáčky a přímo v omáčce prohřejeme.

Komentáře k receptu