Špenátový salát s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Špenát listový čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Jablka
  • 0.5 šálek Ořechy vlašské
  • 12 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 8 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 10.1 mg
  • Draslík 1695.3 mg
  • Vláknina 19871 mg
  • Vitamín A 19871 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.2 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý čerstvý špenát osušíme a nakrájíme na proužky.

  • 2

    Omytá jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo, zakapeme částí citronové šťávy a promícháme v míse se špenátem.

  • 3

    Zakysanou smetanu smícháme s olejem, přilijeme pomerančovou šťávu a zbylou citronovou šťávu a mírně osolíme. Zálivku nalijeme do mísy na špenát s jablky a vše promícháme.

  • 4

    Salát posypeme mletými vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu