Žampionová krémová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 76.2 mg
  • Draslík 249.8 mg
  • Vláknina 1613.8 mg
  • Vitamín A 1613.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme žampiony a opékáme na silném ohni za občasného míchání do změknutí. Poté oheň zmírníme, zaprášíme moukou a opékáme další 2 minuty. Vlijeme vývar a smetanu, mícháme, a jakmile se omáčka začne vařit, odstavíme ji. Vsypeme strouhaný sýr a nakonec okořeníme solí a pepřem.

  • 2

    Omáčku podáváme horkou.

Komentáře k receptu